Bad Pyrmont

  • Hufelandtherme in Bad Pyrmont
  • Der Hyllige Born / Wandelhalle im Ortszentrum
  • Der Bad Pyrmonter Palmengarten im Kurpark

Bad Pyrmont, een staatsbadplaats met een rijke traditie die vanwege de prominente bezoekers in vroegere tijden ook wel "Fürstenbad" wordt genoemd, heeft zich met zijn vele bronnen ontwikkeld tot een wellnessoase midden in het Weserbergland. Vooral de Hufeland Therme oefent op liefhebbers van wellness een grote aantrekkingskracht uit. Het warme zouthoudende bronwater van het binnen- en buitenbad met stromingskanaal, bruisbanken en massagedouches zorgt voor pure ontspanning.

Saunafans vinden hier een waar paradijs met o.a. Finse blokhutsauna's, een stoombad, een bionarium en een Turkse hamam. Afkoelen is mogelijk in de saunatuin, het duikbassin en het kunstmatige sneeuwparadijs.

De zeezoutgrot, de eerste in zijn soort in Duitsland, verbindt de karakteristieke natuurlijke eigenschappen van het zeeklimaat met de specifieke omstandigheden in natuurlijke zoutmijnen. Zoutkristallen weerspiegelen het licht en de bijzondere sfeer wordt door aangename muziek en zachte verlichting nog eens extra verhoogd. Het microklimaat dat in de zoutgrot heerst, is vooral geschikt voor allergiepatiënten.

Alle voorzieningen op het gebied van ontspanning en wellness zijn in Bad Pyrmont ingebed in de mediterrane sfeer van de stad, die vooral merkbaar is in het centrum met zijn mooie architectuur en zijn vele groen. Een oase van rust is het kuurpark met zijn systematisch aangelegd barokke lanen en palmentuin. Dit park werd in 2005 door een vakjury uitgeroepen tot het 'mooiste park van Duitsland'.

Seite drucken
Schriftgröße A- A A+
NAVIGATOR