Vakantiethema´s

Het Weserbergland biedt bijzondere ontdekkingsmogelijkheden: gezellige vakwerksteden, glooiende heuvelketens met bossen en weilanden, burchten en kastelen in de stijl van de Weserrenaissance, sprookjesfiguren en natuurlijk de rivier waaraan onze regio zijn naam ontleent - de Weser. Dat alles is kenmerkend voor het Weserbergland.

De regio leent zich bij uitstek voor actieve vakanties: fietsen langs de Weser over de Weser-Radweg of mountainbiken in de Solling. Of verkent u de omgeving liever lopend? Voor wandelliefhebbers is bijvoorbeeld de 225 km lange Weserbergland-Weg een bijzondere uitdaging, maar ook de Ith-Hils-Weg in het oostelijke deel van het Weserbergland en de vele plaatselijke wandelroutes zijn beslist aan te bevelen.

Bij alle sportieve inspanning mag natuurlijk ook de ontspanning niet worden vergeten. De kuuroorden en badplaatsen hebben een omvangrijk wellness- en gezondheidsaanbod. Maar wat u in de regio ook wilt doen: het Weserbergland is het hele jaar door een reis waard! Wij wensen u een sprookjesachtig verblijf!

Wandelen

Wandeltouren in het Weserbergland

Wandern im Weserbergland

Fietsen

Fietstouren in het Weserbergland

Radfahren im Weserbergland

Wellness & Gezondheid

Wellnessvakantie in het Weserbergland

Wellness&Gesundheitsangebote

Sprokjes en Kastelen

Sprokjesachtig Weserbergland

Sagenhaftes Weserbergland

Kanoregio Weserbergland

Kano-Aanlegeplaatsen 

Weserbergland per Kanu&Schiff
Seite drucken
Schriftgröße A- A A+
NAVIGATOR