Mountainbike

  • Mountainbike Gruppe
  • Mountainbiker-im-Solling

Mountainbikeregio Natuurpark Solling-Vogler

Zestien gemarkeerde mountainbikeroutes met een lengte van 24 km tot 59 km en in totaal 17.000 hoogtemeters vormen samen een netwerk met een totale lengte van 760 kilometer. Zo kan hier een tochtje worden gemaakt met het hele gezin, maar ook een extreem zware mountainbiketocht. Daarnaast wordt er een meerdaagse tocht van 200 km met ca. 4.500 hoogtemeters aangeboden die is gebaseerd op de afzonderlijke routes en door bikers kan worden afgelegd in 2 tot 4 dagen. Anders dan in vergelijkbare mountainbikeregio's begint en eindigt deze toch op hetzelfde punt.

Het routenetwerk is op grond van de topografische situatie zowel geschikt voor ambitieuze bikers als voor recreanten en gezinnen. De tochten variëren in moeilijkheidsgraad. De routes van het netwerk zijn allemaal rondwegen die in een richting gereden kunnen worden en ook elk afzonderlijk kunnen worden afgelegd. Alle routes zijn bewegwijzerd volgens de norm van de ADFC.

Tip voor een bijzondere belevenis: het mountainbikeparcours tussen Neuhaus en Silberborn in de Hochsolling! Een uitdagend parcours van 7,3 km lengte met smalle single-trails, een unieke steengroeve, met steenslag bestrooide bospaden, enkele ingebouwde sprongen en flitsende afdalingen doen het hart van iedere mountainbiker sneller kloppen.

Seite drucken
Schriftgröße A- A A+
NAVIGATOR