Wandelen

Dichte bossen, sappige weilanden, avontuurlijke rotsen, oeroude hoogveengebieden, stille oerbossen en daartussen romantische dorpen met vakwerkhuizen en levende sprookjesfiguren: een wandeltocht in het Weserbergland is als het ware een reis door de tijd. Premium-wandelroutes als de 225 km lange Weserbergland-Weg en de ca. 80 km lange rondwandelweg Ith-Hils-Weg bieden prachtige uitzichten over het dal van de Weser en het Weserbergland. Beide routes zijn door de Duitse wandelbond gecertificeerd als 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland'.

De Weser, die de regio zijn naam heeft gegeven, bevindt zich altijd op gezichtsafstand. Tot het gevarieerde wandelaanbod in het Weserbergland behoren bovendien diverse pelgrimsroutes en thematische wandelroutes, die perfect geschikt zijn voor een dagtocht of een meerdaagse wandeltocht.

Op een groot aantal wandelvriendelijke overnachtingsadressen langs de route, die herkenbaar zijn aan het keurmerk 'Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland', bent u van harte welkom. Wandelaars die alles graag al voor hun vakantie helemaal geregeld hebben, kunnen wij onze arrangementen met bagagetransfer en vooraf geboekte overnachtingen aanbevelen.

Wanneer gaat u een wandeltocht door het Weserbergland maken? De gecertificeerde wandelroutes wachten op uw komst!

Weserbergland-Wandelroute

225 km wandelplezier: de nieuwe Weserbergland Wandelroute XW

Weserbergland-Weg

Ith-Hils-Wandelroute

Ith-Hils-Wandelroute: 80 natuurlijke km rondweg

Der Ith-Hils-Weg
Seite drucken
Schriftgröße A- A A+
NAVIGATOR