Andere Wandelroutes

  • Weserbergland-Weg Bad Karslhafen
  • Weserbergland-Weg Paschenburg
  • Weserbergland-Weg Baxmannbaude
  • Weserbergland Weg Schaumburg

Wandelen diversiteit ervaring in Weserbergland

De regio Weserbergland staat met zijn vele langeafstandswandelroutes en thematische routes bekend als een vakantieparadijs voor wandelliefhebbers. Behalve de 225 km lange premium-wandelroute, de Weserbergland-Weg, zijn er nog veel meer mogelijkheden om de regio lopend te verkennen. Wat zou u bijvoorbeeld vinden van een wandelweek in het oosten van het Weserbergland met zijn unieke rotsformaties? Of wandelt u toch liever langs de mythische locaties in het westen en zuiden van het Weserbergland?

Bergmannsweg

De Bergmannsweg is een wandelroute in het oosten van het Weserbergland. Als onderdeel van het netwerk 'Industriegeschichte erlebbar machen' biedt deze 21 kilometer lange rondwandelweg tussen Bad Münder en Osterwald u de gelegenheid te wandelen in de sporen van het verleden. De route loopt door een afwisselend landschap met bijzondere vergezichten waar u veel te weten komt over de geschiedenis van de mijnbouw. Route en GPS-gegevens.

Märchenlandweg

Op een wandeltocht over de 400 kilometer lange Märchenlandweg komt u bij Bad Karlshafen in het zuiden van het Weserbergland terecht in het legendarische Reinhardswald, dat met zijn knoestige eiken en imposante beuken een ideaal wandelgebied is. Ook komt u oude kastelen en burchtruïnes, mooie stadjes met vakwerkhuizen en figuren uit de sprookjes van de gebroeders Grimm tegen. Want veel sprookjes- en sagenfiguren hebben hier hun thuis: Doornroosje op de Sababurg, Rapunzel op de Trendelburg, Sneeuwwitje en de zeven dwergen in Gieselwerder en de Gelaarsde Kat in Oedelsheim.

Mythenweg

De Mythenweg bij Lügde is met zijn 5 kilometer lengte waarschijnlijk de kortste van alle rondwandelwegen in het Weserbergland. Dat doet echter niets af aan zijn populariteit, want ook hier wandelt u langs vele mythische plekken en cultuurhistorisch belangrijke locaties. Naast de beroemde 'sage van de witte maagd' die bij volle maan naar haar geliefde zoekt, komt u ook de 'Hermanssage' tegen over een dwergvolk dat in de berg een legendarische schat verborgen houdt, en de 'sage van de oude Känzler' die streken uithaalt met boeren en dieren. Jong en oud zullen over deze wandeling even enthousiast zijn. Route en GPS-gegevens.

Weser-Bever-Höhenweg

De Weser-Bever-Höhenweg brengt u van Beverungen naar Dalhausen en via een andere weg weer terug naar Beverungen. De totale lengte bedraagt 33 km. Vanuit Beverungen loopt de route via de Eisberg naar het mandenmakersdorp Dalhausen. Een bezoek aan het hier gevestigde mandenmakersmuseum is beslist aan te bevelen. In Dalhausen wandelt u door het dal van de Bever en vervolgens via Haarbrück weer terug naar het Wesertal en Beverungen. Route en GPS-gegevens.

De plaatselijke toeristeninformatiebureaus hebben vaak nog meer tips voor wandelroutes in de omgeving.

Seite druckenSchriftgröße A- A A+
NAVIGATOR