Weserbergland Wandelroute

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een wandeling over de Weserbergland-Weg is in iedere tijd van het jaar een onvergetelijke belevenis. Over een lengte van 225 kilometer kronkelt de met de blauwe letters 'XW' op een groene ondergrond gemarkeerde wandelroute langs romantische burchten en kastelen, historische binnensteden, mythische figuren en hoogveengebieden en dwars door het 'bos van het jaar 2013', de Solling. Het bijzondere: u komt niet alleen op een groot aantal punten waar u een adembenemend uitzicht hebt op het dal van de Weser, maar loopt ook regelmatig direct langs de Weser.

De Weserbergland-Weg is bij outdoor-liefhebbers nog een geheime tip, zodat u hier op uw wandeltocht met volle teugen kunt genieten van de natuur. Bovendien voldoet de Weserbergland-Weg sinds kort aan nieuwe, bijzonder hoge kwaliteitsnormen. Om de verschillende etappes nog aantrekkelijker en natuurlijker te maken, is de route halverwege 2012 herzien. Een reden te meer om hier te gaan wandelen, want de Weserbergland-Weg is nu ook gecertificeerd als 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland'.

De Weserbergland-Weg kan dankzij de duidelijke routeaanduiding en goede bewegwijzering ook zonder kaart worden gelopen. Wie toch liever een kaart bij zich heeft, kunnen wij de nieuwe wandelkaart Weserbergland-Weg van Kompass Verlag aanbevelen. Deze is per direct verkrijgbaar en kan zowel bij ons in de shop worden besteld als worden aangeschaft bij de boekhandel. De kaart dateert van september 2013 en is op dit moment de enige kaart met de actuele route van de Weserbergland-Weg!

Op pad dus maar! Ontdek het Weserbergland te voet.

Meer informatie: http://www.weserberglandweg.de

 

Seite drucken
Schriftgröße A- A A+
NAVIGATOR