Erlebeurlaubsgeschichten im Weserbergland

Op pad met de tweewieler – Fietsen in het Weserbergland

Voor alle soorten bezoekers zijn er spannende ontdekkingstochten door het Weserbergland. Een ontspannen uitstapje, een meerdaagse tocht over een lange-afstands-route of een avontuurlijke mountainbiketocht: in deze vakantieregio komt iedereen aan zijn trekken. 

Ook onderweg heeft het Weserbergland van alles te bieden: een levendige geschiedenis, schilderachtige dorpen, bonte vakwerkstadjes en imposante kastelen, kloosters en kerken.

Een fietsvakantie in het Weserbergland – wie denkt er dan niet meteen aan de Weser-Radweg? Met de rivier de Wezer altijd in het zicht, start in Hann. Münden deze circa 520 km lange, door de ADFC als kwaliteitsroute bekroonde fietsroute. Vanuit het zuiden van het Weserbergland fiets je dwars door de regio. Daarna loopt de fietsroute op weg naar de Noordzee door het veelzijdige landschap van Noord-Duitsland.

Veelzijdig fietsen in het Weserbergland: dat betekent ook spannende dagtochten ondernemen. Of het grote mountainbike-netwerk in de Solling-Vogler-regio ontdekken. Of lekker fietsen langs de vele themaroutes in de regio. Voor sportieve gasten zijn er zelfs een aantal trajecten en evenementen voor wielrenners. Laat je inspireren op deze website.

In het Weserbergland vinden de volgende interessante evenementen plaats:

 • 3 juni 2018 – Felgenfest in het dal van de Wezer
 • 1 juli 2018 – 20e Allersheimer Mountainbike-Cup, Neuhaus
 • 1 september 2018 – 9e Große Weserrunde, Rinteln
 • 2 september 2018 – GFNY Deutschland, Hameln
 • 7 oktober 2018 – Rund um den Solling, Holzminden

  Weserbergland Tourismus e.V.

  Contact

  Weserbergland Tourismus e.V.
  Deisterallee 1
  31785 Hameln

  We helpen je graag!

  Fon +49 51 51/93 00 0
  Fax  +49 51 51/93 00 33
  E-Mail info@weserbergland-tourismus.de
  http://www.weserbergland-tourismus.de

  Openingstijden

  Mo - Do: 08.30 - 17.00 Uhr
  Fr: 08.30 - 14.00 Uhr

  loading