Erlebeurlaubsgeschichten im Weserbergland

Mountainbikeregio Solling-Vogler - Fietsen over heg en steen

Ook liefhebbers van snelle afdalingen, pittige stijgingen, schitterende uitzichten en het adembenemende landschap van het natuurpark Solling-Vogler komen in het Weserbergland aan hun trekken!

De gelijknamige mountainbikeregio heeft een hoop te bieden: 16 aparte routes van 22 tot 158 kilometer lang lopen over een traject van 760 kilometer door de Solling-Vogler-regio. In totaal zijn er 17.000 hoogtemeters te trotseren. De regio biedt uitdaging aan iedereen: van gezin en recreatiefietser tot ambitieuze sporter.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ErlebnisWald Familientour? Dit korte traject verbindt verschillende kindvriendelijke attracties zoals het ErlebnisWald bij Schönhagen, het Wildpark Neuhaus en de bosweide bij Amelith. De route Durch den Hochsolling vergt wat meer inspanning. Een gevarieerd MTB-parcours tussen Neuhaus en Silberborn trakteert de dappere fietser op schitterende uitzichten en pittige bergen en dalen.

Tip: de routes duiden verschillende moeilijkheidsgraden aan. Bovendien gaat het hier om een individueel te gebruiken rondwegen-systeem, dat afhankelijk van de route in een bepaalde richting te fietsen is en volgens de ADFC-norm is bewegwijzerd.

Op deze site stellen wij twee bewegwijzerde mountainbikeroutes uitgebreid voor, alle andere routebeschrijvingen vind je in de interactieve kaart van de WeserberglandNavigator.

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.

Contact

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.
Touristikzentrum
Lindenstraße 8
37603 Holzminden - Neuhaus

We helpen je graag!

Fon +49 55 36/96 09 70
Fax +49 55 36/96 09 720
E-Mail info@solling-vogler-region.de 
www.solling-vogler-region.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr

Fr: 09.00 - 16.00 Uhr

loading