Routebeschrijving naar het Weserbergland

Met de auto naar het Weserbergland

Met de auto naar het Weserbergland is ondanks de afgelegen ligging prima te doen. Via de snelwegen A2, A44 en A33 en meerdere provinciale wegen (B1, B64, B80, B83, B217) bereik je het Weserbergland binnen een paar uurtjes. De afstanden naar Hamelen zijn:

  • 320 km vanaf Utrecht
  • 310 km vanaf Groningen
  • 280 km vanaf Arnhem
  • 270 km vanaf Venlo
  • 182 km vanaf Dortmund
  • 263 km vanaf Keulen

Binnen het Weserbergland bestaan prima verbindingen tussen de steden en plaatsen. Hiernaast vind je een overzichtelijke tabel met de afstanden tussen steden en plaatsen in het Weserbergland. 

 

Met het openbaar vervoer naar het Weserbergland

Ook met de trein kun je prima naar het Weserbergland reizen.

Vanuit de richting Amsterdam/Amersfoort neem je de ICE naar Hannover, waarna het nog een half uurtje naar Hamelen is. Vanaf Arnhem rijd je via Duisburg naar Hannover en bereik je zo de rattenvangersstad.

Binnen Duitsland bereik je met verschillende regionale treinen, trams en bussen het Weserbergland vanaf verschillende stations zoals Minden, Bad Oeynhausen, Paderborn, Osnabrück of Hannover.

Meer informatie over je treinreis in en naar het Weserbergland vind je op de website van de Deutscher Bahn AG via http://www.bahn.de . Informatie over reizen in Nedersaksen met het streekvervoer (regionale treinen en bussen) is verkrijgbaar via www.efa.de.

Onze tip: reis vanuit Nederland naar Hannover en stap dan over op een Niedersachsen-Ticket. Het Niedersachsen-Ticket is niet alleen geldig in regionale treinen, maar binnen het netwerk van het Verkehrsverbund Südniedersachsen / VSN geldt dit ticket ook in bussen. Vanaf 1-1-2018 is het Niedersachsen-Ticket ook in de Öffis-bussen binnen de Kreis Hameln-Pyrmont geldig.

Ook verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden reizen naar het Weserbergland aan. Houd het reisaanbod in de gaten!

Naar het Weserbergland met het vliegtuig

Met het vliegtuig bereik je het Weserbergland via de luchthavens Hannover, Paderborn of Münster/Osnabrück. Vanaf luchthaven Hannover is er een directe S-Bahn-verbinding naar Hamelen, Emmerthal en Bad Pyrmont. Ook vanuit Paderborn bereik je het Weserbergland gemakkelijk met de S-Bahn. Vanaf luchthaven Paderborn rijdt er een bus naar het treinstation in Paderborn.

Weserbergland Tourismus e.V.

Contact

Weserbergland Tourismus e.V.
Deisterallee 1
31785 Hameln

We helpen je graag!

Fon +49 51 51/93 00 0
Fax  +49 51 51/93 00 33
E-Mail info@weserbergland-tourismus.de
http://www.weserbergland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 08.30 - 17.00 Uhr
Fr: 08.30 - 14.00 Uhr

loading