Burchten & kastelen - historische bouwwerken langs de Wezer

Imposante burchten en kastelen in de stijl van de wezerrenaissance met een indrukwekkende geschiedenis liggen langs de Wezer. Klaar om je mee te nemen op een reis door vergane tijdperken. Wist je dat nergens anders in Duitsland zo’n grote verzameling van kastelen en andere bouwwerken uit de renaissance te vinden is?

Het slot Hämelschenburg bij Emmerthal geldt al jaren als populaire bestemming: naast het prachtige complex in de stijl van de wezerrenaissance is er ook een gezellig café te vinden.

Bij de Hämelschenburger Trakehner-stoeterij ontdek je edele paarden. De Weserbergland-Weg loopt direct langs het kasteelterrein en biedt een hoop mooie wandelingen.

In Bückeburg verwelkomt het kasteel van de vorstenfamilie Schaumburg-Lippe zijn bezoekers. De naastgelegen manege is ook een bezoek waard.

In Fürstenberg ligt vlak aan de Wezer het kasteel van de beroemde porseleinfabriek, dat al van verre zichtbaar is. Het witte goud van de Wezer wordt hier nog altijd geproduceerd. Een museum presenteert op een overzichtelijke manier de geschiedenis van het porselein en die van de porseleinfabriek Fürstenberg.

Natuurlijk gaan de kastelen hier ook hand in hand met de sprookjes en legendes. Zo speelt het sprookje van Assepoester zich af op de burcht Polle en worden hier nog altijd theaterstukken van het sprookje uitgevoerd.

Het bekende Doornroosje heeft haar bakermat in de Salaburg in het zuiden van het Weserbergland. De Sagaburg herbergt inmiddels een hotel, zodat je hier een sprookjesachtige nacht door kunt brengen. Rondom de Weserbergland-route is er nog meer leuks te doen, zoals het dierenpark en het Urwald Sababurg.

Burchten & Kastelen

Filter
Sort

Weserbergland Tourismus e.V.

Contact

Weserbergland Tourismus e.V.
Deisterallee 1
31785 Hameln

We helpen je graag!

Fon +49 51 51/93 00 0
Fax  +49 51 51/93 00 33
E-Mail info@weserbergland-tourismus.de
http://www.weserbergland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 08.30 - 17.00 Uhr
Fr: 08.30 - 14.00 Uhr

loading