ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

De Weserstad Höxter heeft een gevarieerd cultuur- en recreatieaanbod. Vooral het slot en klooster Corvey en de porseleinfabriek op slot Fürstenberg hebben een grote aantrekkingskracht en zijn bekend tot ver buiten het Weserbergland. Het Forum Jacob Pins direct in de historische binnenstad van Höxter met zijn prachtige vakwerkhuizen rondt het aantrekkelijke aanbod af en maakt een bezoek aan de stad nog eens extra de moeite waard.

Het recreatiecomplex Höxter-Godelheim is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Het gratis toegankelijke zwem- en recreatiemeer vlakbij het centrum van Höxter heeft een breed aanbod aan speeltoestellen en sportterreinen. Ook bevindt zich hier een enorme ligweide waar u kunt zonnen en ontspannen.

Dit direct aan de Weser-Radweg gelegen complex is ook een prima plek voor toerfietsers om even af te stappen en te pauzeren. Höxter is het fietsknooppunt van het Weserbergland: de Weser-Radweg, de Europa-Fietsroute R1/D-Route 3 en de Wellness-Radroute kruisen elkaar in de stad. Het lokale fietspadennet en de fietsvriendelijke hotels en restaurants maken de stad tot een perfect uitgangspunt voor fietstochten door de mooie regio. Maar een verblijf in Höxter is pas compleet, wanneer u de stad ook vanaf het water hebt beleefd: of u nu kiest voor een boottocht over de Weser met een passagiersboot van de Flotte Weser of voor een tocht met de kano, op het water kunt u de rivier de Weser op een ontspannen manier verkennen en ook op culturele ontdekkingstocht gaan.

 

 

Bezienswaardigheden in Höxter

Filter
Sort

Tourist-Information Höxter

Contact

Tourist-Information Höxter
Weserstraße 11
37671 Höxter

We helpen je graag!

Fon +49 52 71 / 19 43 3
Fax +49 52 71 / 96 31 90 7
E-Mail info@hoexter-tourismus.de
http://www.hoexter-tourismus.de

Openingstijden

Mai - Oktober:

Mo, Di, Do, Fr: 09.30 - 17.00 Uhr
Mi: 09.30 - 14.00 Uhr
Sa - So: 10.00 - 13.00 Uhr

November - April:

Mo, Di, Do: 09.30 - 17.00 Uhr
Mi: 09.30 - 14.00 Uhr

loading