ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

Karel de Grote vierde zijn eerste kerstfeest al in 'Villa Luihidi' - of met andere woorden: in het dorp Lügde. Op deze historische locatie - op de plaats waar in de 12e eeuw de tegenwoordige Kilianskirche werd gebouwd - ontstond destijds een van de eerste kerken van het Saksenland. In de loop der geschiedenis werd de stad verschillende keren geteisterd door grote branden, voor het laatst in 1797. Door de snelle wederopbouw ontstond het nog altijd door de typische boerenwoningen, de zogenaamde Ackerbürgerhäuser, bepaalde stadsbeeld.

 

De vestingwallen, wachttorens en stadsmuur getuigen van de burgertrots in vroegere tijden. Van bijzondere historische waarde is de in zijn oorspronkelijke vorm behouden gebleven stadsplattegrond - iets wat tegenwoordig nog maar zelden voorkomt. Indrukwekkend is de enorme diversiteit aan met veel zorg en liefde gerestaureerde vakwerkhuizen. En wanneer u de historische binnenstad bezoekt, moet u in ieder geval ook een kijkje nemen in het streekmuseum.

Natuurliefhebbers kunnen in Lügde eveneens hun hart ophalen. In het mooie heuvellandschap rondom de tien idyllische deelgemeentes kunt u wandelen, fietsen, vissen, paardrijden, golfen, enz.

In de Lügder deelgemeente Elbrinxen hebben sinds enkele jaren een groot aantal ooievaarsparen een nieuw thuis gevonden. Het is een prachtig gezicht, wanneer de jonge ooievaars omstreeks half juli hun eerste vliegpogingen doen om zich voor te bereiden op hun reis naar Afrika. In het ooievaarsstation kunnen het hele jaar door soms wel acht witte ooievaarsfamilies van heel dichtbij worden geobserveerd. Langs het terrein waar de ooievaars huizen, loopt ook een educatieve wandelroute, het Vogellehrpfad. Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.

Rond Pasen vinden er in Lügde tal van evenementen plaats. Een van de bekendste en beslist de moeite waard om een keer mee te maken, is de inmiddels traditionele Lügder Osterräderlauf, waarbij er brandende houten wielen van een berg worden gerold.

 

 

Bezienswaardigheden in Lügde

Filter
Sort

Tourist-Information Lügde

Contact

Tourist-Information Lügde
Am Markt 1
32676 Lügde

We helpen je graag!

Fon +49 52 81 / 77 08 70
Fax +49 52 81 / 98 99 80
E-Mail touristinfo@luegde.de
http://www.luegde.de

Openingstijden

Mo, Do: 09.00 - 12.45 Uhr und 14.00 - 18.00 Uhr
Di, Mi: 09.00 - 12.45 Uhr
Fr: 09.00 - 12.00 Uhr

loading