Erlebeurlaubsgeschichten im Weserbergland

Schaumburg - historisch en actief

De vorstenstad, Wilhelm Busch en de Weserrenaissance: door de mengeling van cultuurbezit uit het verleden en het aanbod van hedendaagse activiteiten is Schaumburg een afwisselingsrijke vakantie- en excursiebestemming. Actief zijn en zich ontspannen houden elkaar hier in evenwicht.

Begeleide Segway-tours in de stadjes bieden bijzondere indrukken en de talrijke evenementen en het gevariëerde aanbod bieden puur vermaak. Dit geldt zowel voor de evenementen "Landpartie" en "Weihnachtszauber" (sfeervolle kerstmarkt) rondom en in het slot Bückeburg, als voor de klankrijke concerten van klassiek tot rock. In traditionele hofcafe's of in gerenommeerde restaurants kunt u culinair genieten, terwijl men contrastrijke impressies op kan doen bij wandelingen in het bosrijke Bückeberg met zijn fossiele dinosaurussporen of tijdens het slenteren door de binnenstad met zijn vele boetiekjes en kleine winkeltjes.

Tijdens een wandeling door de voormalige residentiestad Bückeburg zijn het prachtige slot van de vorstenfamilie Zu Schaumburg-Lippe en de - in Duitsland unieke - hofrijschool met de edele barokhengsten een indrukwekkende ervaring. In het helicoptermuseum kunnen bezoekers zelfs een vlucht maken in een simulator.

Wiedensahl, een schilderachtig dorpje en de geboorteplaats van de wereldwijd beroemde dichter, denker en (strip)tekenaar Wilhelm Busch. Tip voor ontdekkers: het interaktieve Wilhelm-Busch-geboortehuis.

Stadthagen, de stad van de Weserrenaissance heeft een levendige marktplaats met op werpafstand: de Sint-Martinikerk met het mausoleum. Binnen in dit achthoekige renaissancegebouw bevindt zich een bronzen standbeeld van historische betekenis; een meesterwerk van de Nederlandse kunstenaar Adrian de Vries.

Alle drie locaties zijn met elkaar verbonden door gemarkeerde themafietsroutes, die door een aantrekkelijk landschap voeren en steeds opnieuw inzicht bieden in de rijke historie van de regio. Het maakt niet uit of u met z'n tweeën bent, alleen of met het hele gezin - Schaumburg biedt een veelvoud van excursiemogelijkheden voor zowel ontdekkers als genieters.

Bezienswaardigheden in het Schaumburger Land

Filter
Sort

Schaumburger Land Tourismusmarketing e.V.

Contact

Schaumburger Land Tourismusmarketing e.V.
Lange Straße 45
31675 Bückeburg

We helpen je graag!

Fon +49 57 22 / 89 05 50
Fax +49 57 22 / 89 05 52
E-Mail info@schaumburgerland-tourismus.de  
www.schaumburgerland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 15.00 Uhr

loading