ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

In Bückeburg is van alles te ontdekken voor jong en oud. Het slot met de Goldener Saal, de Götterpforte en de slotkapel, het schitterend aangelegde park en het mausoleum met de gouden koepel is altijd een bezoek waard. Direct naast het slot bevindt zich bovendien de bekende Bückeburger Hofreitschule, waar regelmatig shows met paarden worden gehouden. De stadskerk met zijn fraaie gevel is een indrukwekkend document van de Weserrenaissance en ook de vakwerkhuizen zijn bezienswaardig.

In het Hubschraubermuseum, het enige helikoptermuseum in Europa, zijn meer dan 40 originele helikopters te bewonderen. Het Landesmuseum Bückeburg für Schaumburg-Lippische Geschichte und für Landes- und Volkskunde bezit waardevolle klederdrachtcollecties uit het 'land van de rode rokken', zoals het Schaumburger Land ook wel wordt genoemd. Opmerkzame bezoekers bespeuren de getuigenissen van de oude tijd overal.

Ook liefhebbers van kunst, cultuur en folklore komen in Bückeburg niets te kort. Zo vinden er afwisselend concerten, theatervoorstellingen en exposities plaats. De recreatievoorzieningen in en om Bückeburg maken uw verblijf compleet. Het mooie landschap rondom Bückeburg met zijn verzorgde dorpen en vele bestemmingen voor uitstapjes is absoluut de moeite waard. Bückeburg heeft een breed aanbod aan hotels en restaurants.

Bezienswaardigheden in Bückeburg

Filter
Sort

Tourist-Information Bückeburg

Contact

Tourist-Information
Lange Straße 45
31675 Bückeburg

We helpen je graag!

Fon +49 57 22 / 89 31 81
Fax +49 57 22 / 89 29 96 9
E-Mail tourist-info@bueckeburg.de    
www.bueckeburg.de

Openingstijden

Mo - Fr: 09.00 - 17.00 Uhr
im Sommer zusätzlich
Sa 10.00-14.00 Uhr und
So 11.00-15.00 Uhr

loading