ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

Weserrenaisance in het Schaumburger Land - Stadthagen

Omgeven door middeleeuwse stadswallen staan rij aan rij talrijke vakwerkhuizen, die met veel liefde en oog voor detail gerestaureerd zijn. De oude binnenstad is niet alleen historisch gezien een middelpunt, maar vormt tevens het sociale en culturele centrum.

De rondom 1220 gegrondveste stad Stadthagen beleefde als residentiestad in de 16de en 17de eeuw - het tijdperk van de Weserrenaissance - een bezondere bloeitijd. Vele bijzondere gebouwen getuigen daar nu nog van.

Het met een muur omgeven slotpark, met zijn kronkelende paden en aantrekkelijke boomgroepen, biedt een prachtig uitzicht op het renaissanceslot van Stadthagen.

Uniek in de Europese kunstgeschiedenis is het zevenhoekige mausoleum van vorst Ernst von Holstein-Schaumburg met zijn uit verfijnd gebouwde graftombe uit marmer en brons.

Stadthagen is door haar ligging in een van de attractiefste landschappen in Noord-Duitsland ook een centraal startpunt voor fietstochten in de regio. Een paar kilometer noordelijker doorsnijdt het Mittellandkanaal velden en bossen.

Hannover ligt hier bovendien slechts 40 km vandaan en is met de auto in ca. 40 en met de regio-exprestrein zelfs in slechts 30 minuten te bereiken.

 

 

Bezienswaardigheden in Stadthagen

Filter
Sort

Schaumburger Land Tourismusmarketing e.V.

Contact

Schaumburger Land Tourismusmarketing e.V.
Lange Straße 45
31675 Bückeburg

We helpen je graag!

Fon +49 57 22 / 89 05 50
Fax +49 57 22 / 89 05 52
E-Mail info@schaumburgerland-tourismus.de  
www.schaumburgerland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 15.00 Uhr

loading