Erlebeurlaubsgeschichten im Weserbergland

De Solling-Vogler-Regio

De Solling-Vogler-Region ligt in het zuiden van het Weserbergland. De Solling-Vogler-Region bestaat grotendeels uit natuurgebied en ook enkele natuurparken liggen geheel of gedeeltelijk in deze regio. Kortom: de Solling-Vogler-Region is puur natuur.

Het beeld van de hier gelegen plaatsen wordt grotendeels bepaald door vakwerkarchitectuur. Kleine straatjes en steegjes vragen erom ontdekt te worden. Daarnaast zijn er in deze regio prachtige kastelen en landhuizen in de stijl van de Weserrenaissance te vinden. Sprookjesachtig is de Solling-Vogler-Region ook: met een beetje geluk ontmoet u hier de beroemde Baron von Münchhausen of Assepoester. Het eerste deel van een van de mooiste en populairste langeafstandsfietsroutes van Duitsland, de Weser-Radweg, loopt door de Solling-Vogler-Region en nodigt u uit voor fietstochten door het dal van de Weser. In de Hochsolling bevindt zich een netwerk van in totaal 760 km bewegwijzerde routes voor mountainbikers van alle niveaus en een groot netwerk van prachtige lokale en interregionale wandelroutes. Zo lopen onder andere verschillende etappes van de 225 km lange Weserbergland-Weg dwars door de Solling-Vogler-Region.

De Solling-Vogler-Region omvat de plaatsen en gemeentelijke samenwerkingsverbanden Bevern, Bodenfelde, Bodenwerder-Polle, Boffzen-Fürstenberg, Dassel, Delligsen-Grünenplan, Eschershausen-Stadtoldendorf, Hochsolling, Holzminden, Oberweser, Uslar en Wahlsburg

 

 

Bezienswaardigheden in het Solling-Vogler-Region

Filter
Sort

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.

Contact

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.
Touristikzentrum
Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus

We helpen je graag!

Fon +49 55 36 / 96 09 70
Fax +49 55 36 / 96 09 720
E-Mail info@solling-vogler-region.de 
www.solling-vogler-region.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 14.00 Uhr

loading