ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

Uit Bodenwerder komt een van de bekendste sagenfiguren uit het Weserbergland: de leugenbaron von Münchhausen. Weliswaar wordt er in Bodenwerder niet meer voortdurend gelogen, maar de verhalen van de baron zijn en blijven overal aanwezig. Het hele jaar door worden er allerlei evenementen gehouden die de gasten en inwoners van Bodenwerder de verhalen van Baron von Münchhausen in herinnering brengen. Zo wordt er van mei tot oktober iedere eerste zondag van de maand voor het raadhuis een Münchhausen-openluchtspel opgevoerd en iedere tweede en vierde zondag van de maand een Münchhausen-musical. Fietsers kunnen hun hart ophalen op de Weser-Radweg en voor wandelaars is er de Weserbergland-Weg.

Polle ligt midden in het Weserbergland, in de Solling-Vogler-Region. De burchtruïne van de graven von Everstein, waarom in Polle alles draait, ligt op een hoog boven de omgeving uitstekende rots en is al van verre zichtbaar. Vanaf de ruïne hebt u een prachtig uitzicht op de omgeving.

Polle kun je met recht sprookjesachtig noemen, want het is de woonplaats van Assepoester uit het wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm, die vanuit Polle jonge en oude sprookjesfans voor zich inneemt.

Tijdens de Poller Burgfestspiele presenteert de plaatselijke amateurtoneelgroep een jaarlijks wisselend programma, dat altijd een theaterstuk voor kinderen en een theaterstuk voor volwassenen omvat.

Bezienswaardigheden in Bodenwerder

Filter
Sort

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.

Contact

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.
Touristikzentrum
Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus

We helpen je graag!

Fon +49 55 36 / 96 09 70
Fax +49 55 36 / 96 09 720
E-Mail info@solling-vogler-region.de 
www.solling-vogler-region.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 14.00 Uhr

loading