ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

Eschershausen-Stadtoldendorf

De gemeenten Eschershausen en Stadtoldendorf zijn ingesloten in de middelgrote bergketens van de Elfas, Vogler, Ith en de Hils. Het gebied, met de toebehorende gemeenten Arholzen, Deensen, Dielmissen, Eimen, Eschershausen, Heinade, Holzen, Lenne, Luerdissen, Stadtoldendorf en Wangelnstedt, strekt zich uit over een dal van 16 km lang, en is één van de mooiste plekken van het Weserbergland.

De langgerekte bergkam Ith, aan de rand van de Raabestad Eschershausen, biedt naast een zweefvliegveld ook een klimparadijs met diverse moeilijkheidsgraden. Voor wandelaars zijn er twee gemarkeerde routes. De Ith-Hils-weg is vanuit Eschershausen makkelijk bereikbaar en ook de Weserberglandweg verloopt door de gemeente.

Aan de rand van het Solling-Vogler-gebied ligt Stadtoldendorf. Verschillende activiteiten, zoals bijv. "Mammut", één van de grootste offroadparken van Duitsland, mountainbiketochten door dalen en bossen en idyllische wandelwegen door de stad. Dit is een klein gedeelte van het veelzijdig en uitgebreid aanbod. Gasten die eens tot rust willen komen, zijn in de historische stad Stadtoldendorf ook van harte welkom. Net als onze vakwerkhuizen, zijn de historische Homburgruine en het herkenningspunt van stad Stadtoldendorf, de Försterbergtoren, zeker een bezoek waard.

 

 

Bezienswaardigheden in Eschershausen-Stadtoldendorf

Filter
Sort

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.

Contact

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.
Touristikzentrum
Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus

We helpen je graag!

Fon +49 55 36 / 96 09 70
Fax +49 55 36 / 96 09 720
E-Mail info@solling-vogler-region.de 
www.solling-vogler-region.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 14.00 Uhr

loading