ErlebeUrlaubsgeschichten im Weserbergland.

De historische vakwerkstad Uslar in de Solling-Vogler-Region biedt met zijn achttien deelgemeentes vakantieplezier voor iedere smaak. Het oude raadhuis uit 1476 is het symbool van Uslar. Het Museum Uslar geeft een interessant beeld van de regionale ambachtelijke en industriële cultuur.

Voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust, zijn de boerentuin en het vlinderpark echte aanraders. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, biologie en geologie, kan zijn hart ophalen in het 'ErlebnisLandschaft' in Delliehausen, een gebied waar vroeger hout werd verkoold en dit op het jaarlijkse Meilerfest ook nu nog gebeurt.

In de bosbessentijd wordt er in Schlarpe een bosbessenfeest gehouden. Natuurliefhebbers kunnen overnachten in het Baumhaushotel in Schönhagen. Het ErlebnisWald Schönhagen, waarin dit hotel gelegen is, nodigt zijn bezoekers onder het motto mens-bos-cultuur uit voor een ontdekkingsreis door natuur & milieu. Vlak langs het ErlebnisWald loopt ook de Weserbergland-Weg, die met zijn lengte van 225 km de gehele regio Weserbergland doorkruist.

Bezienswaardigheden in Uslar

Filter
Sort

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.

Contact

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.V.
Touristikzentrum
Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus

We helpen je graag!

Fon +49 55 36 / 96 09 70
Fax +49 55 36 / 96 09 720
E-Mail info@solling-vogler-region.de 
www.solling-vogler-region.de

Openingstijden

Mo - Do: 09.00 - 17.00 Uhr
Fr: 09.00 - 14.00 Uhr

loading