Erlebe

Wandelen – met de benenwagen door het Weserbergland

Diepe bossen, glooiende weiden, avontuurlijke riffen, oeroude veengebieden, dichtbegroeide wouden met daar tussenin prachtige bouwwerken uit de wezerrenaissance en romantische vakwerkdorpen- en steden met levendige sprookjesfiguren: een wandeling door het Weserbergland is net een reis door de tijd.

Kwaliteit met de grote K: daarvan raken wandelaars met deze in totaal zes kwaliteitswegen Wanderbares Deutschland overtuigd. De 225 km lange Weserbergland-Weg loopt dwars door de regio. Hier luidt het motto "ware natuur - echt beleven". Door betoverende bossen en veengebieden ontdek je hier statige heckrunderen, blauwe boomkikkers en zeldzame libellen.

De tweede bekroonde lange-afstandsroute van het Weserbergland, de Ith-Hils-Weg, wijdt zich, de naam zegt het al, aan twee iets minder bekende hoogvlaktes - een echte insiderstip! Het Weserbergland vergeet ook wandelaars die maar een dagje willen wandelen niet: de nieuwe korte kwaliteitsroutes Drei-Burgen-Route, de Weg zur Selbstzuwendung (de weg naar 'zorgen voor jezelf'), het Liebliche Walterbachtal en het Wichtelpfad nodigen je uit voor een ontdekkingstocht!

Naast de kwaliteitsroutes zijn er eindeloos veel andere routes in de regio. Een ruim aanbod aan themaroutes en rondwegen is te vinden in de brochure Wandern - Touren Tipps und Karten. Alle informatie is natuurlijk ook te vinden op deze website en in de Weserbergland Navigator!

Weserbergland Tourismus e.V.

Contact

Weserbergland Tourismus e.V.
Deisterallee 1
31785 Hameln

We helpen je graag!

Fon +49 51 51/93 00 0
Fax  +49 51 51/93 00 33
E-Mail info@weserbergland-tourismus.de
http://www.weserbergland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 08.30 - 17.00 Uhr
Fr: 08.30 - 14.00 Uhr

loading