Erlebe

De Weserbergland-Weg - rust, originaliteit en idylle.

Bijzondere bossen, uitgestrekte velden, schilderachtige dalen, mysterieuze kloven, maar ook adembenemende uitzichten - met de Weserbergland-Weg wordt de wandelaar blootgesteld aan overweldigende natuur. In de regio valt er nog veel meer te ontdekken: bonte vakwerkstadjes, schattige dorpjes en imposante kasten vind je direct langs de route. Of wat dacht je van een kijkje in de onderwereld in het natour.NAH.zentrum Schillat-Höhle of een wandeling door de levendige bosweide? Hier leven de plechtige heckrunderen, afstammelingen van de oeros, in een vrij terrein. Tijdens deze 225 afwisselende kilometers tussen Hann. Münden in het zuiden en Porta Wesfalica in het noorden is verveling uitgesloten!

De Weserbergland-Weg, bekroond tot kwaliteitsroute van Wanderbares Deutschland, belooft een comfortabel wandelavontuur. De doorlopend bewegwijzerde route loopt dwars door de regio over overwegend verharde wegen met slechts een paar steile stukken - goed begaanbaar en van hoogtevrees is geen sprake! Wandelaars volgen de opvallende routeaanduiding, de blauwe XW met een groene achtergrond, en ontdekken zo de grote veelzijdigheid van het Weserbergland! En het beste is nog: iedereen kan zijn wandeling op zijn eigen manier vormgeven. Toeristische partners langs de route kunnen je eventueel helpen met het samenstellen van je reis.

Tip: uitgebreide informatie over de heen- en terugreis naar de Weserbergland-Weg vind je per etappe op de website van de Weserbergland-Weg. Hier kun je je eigen etappe plannen of de GPS-track van de route downloaden!

Beleef de ongerepte natuur van dichtbij

Met de Weserbergland-route wandel je over natuurlijke wegen door indrukwekkende landschappen vol adembenemende uitzichten. De wandelaar ontdekt niet alleen sprookjesfiguren, maar ontdekt ook volop anekdotes uit de ruim 1000-jarige geschiedenis van de regio!

Meer lezen

Weserbergland Tourismus e.V.

Contact

Weserbergland Tourismus e.V.
Deisterallee 1
31785 Hameln

We helpen je graag!

Fon +49 51 51/93 00 0
Fax  +49 51 51/93 00 33
E-Mail info@weserbergland-tourismus.de
http://www.weserbergland-tourismus.de

Openingstijden

Mo - Do: 08.30 - 17.00 Uhr
Fr: 08.30 - 14.00 Uhr

loading